Valparna sover äter och knorrar och är helt ljuvliga att titta på. 
 
 
1:a tiken
 
 
2:a tiken
 
 
 
1:a hanen
 
 
 
3:e tiken
 
 
 
2:a hanen
 
 
Valparna har hunnit bli tre dagar gamla och de mår bra. De äter, sover och växer och är underbart söta <3, det är inte lätt att slita sig från valplådan :) Disa är fortfarande lite trött men mår annars också bra, hon är en duktig mamma som tar väl hand om sina små.
 
Efter lång väntan kom då äntligen valpningen igång på allvar. Första valpen föddes 22/2 kl 20,10; en tik, mörk, med ljusa tecken 
 
 
 
 
nr 2 är också en mörk tik
 
 
 
 
Nr 3 är en mörk pojke
 
 
 
Nr 4 en mörk tik
 
 
 
Och nr 5 en mörk pojke
 
 
 
Totalt blev det fem valpar, tre flickor och två pojkar <3
 
 
 
Nu börjar det bli riktigt tungt och jobbigt för Disa och man kan tydlig se och känna att det rör sig i magen på henne. I morse hade hennes temperatur gått ner något så nu är det antagligen nära... :) 
 
 
Det har nu gått 55 dagar av Disas dräktighet och idag fick hon sin 2:a herpes vaccination. Vi passade på att väga henne när vi var hos veterinären, hon har gått upp 5,5 kg! inte konstigt att hon tycker det är jobbigt och är flåsig men nu är det bara en dryg vecka kvar. Valplådan är klar och de saker man kan tänkas behöva under en valpning är framlagda och jag är mentalt förberedd så nu är det bara att vänta på valparna.
 
 
Disa har problem med att hoppa upp i soffan, där hon brukar sova om nätterna, så hon sover numera på mattan istället. Det har gått sju veckor av dräktigheten och magen är rund o mysig. Idag kände jag hur det rörde sig därinne, man kan undra hur många valpar det är :) Spännande är det och det ska bli fantastiskt roligt att ha små valpar att mysa med.
Ikväll hade vi avslutning på rallylydnadskursen vi gått i vinter, vi hade en liten träningstävling och trots att Disa är lite osmidig för tillfället tyckte hon det var roligt. Vi tog det lugnt och Disa fick bestämma takten, hon var jätteduktig och  det gick väldigt bra, hade det varit en riktig tävling hade vi fått klart godkänt enligt instruktören. Förhoppningsvis blir det fortsättningskurs lite längre fram i vår.